torek, 3. marec 2015

Kakšno otroško kolo izbrati?


Postati starš je zagotovo največje darilo na svetu. Vsak ima svojega otroka izjemno rad in bi zanj dal zagotovo vse. Ravno zaradi tega je največji strah vsakega starša ta, da se otroku pripeti nesreča. Varnost je v dobi odraščanja zagotovo na prve mestu. Otroci so namreč igrivi in radovedni ter predvsem polni energije. Včasih jih je zelo težko ustaviti ali jim dopovedati kakšno stvar. Če so včasih imeli otroci na voljo le malo igrač, danes temu ni tako. Dandanes namreč lahko kupimo praktično vse, kar nam srce poželi. Tudi otroške igrače so napredovale do te mere, da so na voljo v vseh oblikah in materialih. Kljub vsemu pa je skozi stoletja ostala najljubša otroška igrača, ki se imenuje otroško kolo. Slednji je namreč eden izmed najpomembnejših elementov pri zabavi, igranju in odraščanju. Poleg tega, da nudi visoko mero zabave, nauči otroka dobrih motoričnih sposobnosti.



Izbrati otroško kolo ali poganjalček?

Pred nakupom prvega kolesa se zagotovo vsak starš vpraša, ali izbrati kolo ali poganjalček. Stvar je izjemno preprosta - poganjalčki so primerni za tiste prve korake oziroma zelo majhne otroke. Takoj, ko se nauči dobrih motoričnih sposobnosti in upravljanja z volanom ter ravnotežjem, lahko brez težav prestopi na pravo otroško kolo. Za poganjalčka bi lahko rekli, da je primeren na samem začetku.

Otroško kolo naj bo kvalitetno

Pred samim nakupom otroškega kolesa se dobro pozanimajte, katera so kvalitetna ter dobro narejena. Nenazadnje gre tukaj za varnost vašega otroka, ki je in zagotovo mora biti na prvem mestu. Otroško kolo mora biti narejeno po predpisanih standardih ter predvsem na način, da bo kar se da enostavno in udobno za prve metre, ki jih bo otrok naredil. Nikar ne pozabite, da je obvezna oprema tudi otroška čelada, ki mora biti sestavni del nakupa. Pred samim nakupom vam svetujemo, da se pogovorite s strokovnjakom za otroška kolesa, ki vam bo zagotovo znal kar se da dobro svetovati.


Zavedati pa se morate, da so poškodbe in padci sestavni del učenja. V kolikor ste poskrbeli za maksimalno varnost - ščitnike, čelado in kvalitetno kolo, potem vas ne sme biti prav nič stran. Dodatna oprema na kolesu je zelo pomembna, zato otroku jasno razložite, da jo mora uporabljati vedno, ko se bo podal v dogodivščino s kolesom.

Vas zanima lesen vlakec? Potem si preberite naš najnovejši članek na to temo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar