sreda, 14. oktober 2015

Zakaj je žirafa Sophie tako priljubljeno grizalo?

Grizala so ena prvih otroških igračk, čeprav dejansko sploh niso namenjena igri – dojenčki se z njimi ne igrajo, temveč raziskujejo svet in svoje telo. Znano je namreč, da imajo dojenčki na jeziku precej razvite čutnice, zato vsako stvar preizkusijo in jo spoznajo tako, da jo nesejo v usta. In ne le to – grizala so tudi odličen pripomoček, ki blažijo bolečine pri izraščanju prvih zobkov.
Eno tistih grizal, ki je med starši dojenčkov priljubljeno že desetletja, je francosko grizalo z imenom žirafa Sophie, ki ima pravzaprav že kultni status. Uporabljalo se je pred desetletji, uporablja se danes, priljubljeno je med običajnimi ljudmi in Hollywoodskimi zvezdniki. Zakaj?
Grizalo
žirafa Sophie je oblikovano v vitko simpatično žirafico, tako da ne spominja na grizalo že na prvi pogled, temveč je dejansko videti kot igračka. Dojenčki ga povsem enostavno primejo v ročico, saj ima žirafa dolg vrat in noge. Grizalo je izdelano iz naravnih materialov, kar pomeni, da ne vsebuje toksinov, ki bi otroku lahko škodovali, kadar ga da v usta. Ob grizljanju je prijetno mehko, hkrati pa nima neprijetnega vonja in okusa.
Grizalo
žirafa Sophie (trg.sije lahko ob otroku že od prvega dne življenja naprej, saj ni namenjeno le grizljanju, temveč mu prav tako pomaga pri razvijanju drugih čutov. Ker je žirafa bela, na njej pa so kontrastne rjave pege, je zanimiva za vid. Zaradi mehkobe materiala je prijetna za otip. Če jo otrok stisne, zapiska, kar je precejšnje presenečenje za sluh in lahko vodi v prvo preizkušanje zakona vzroka in posledice. Mala žirafa je torej veliko več kot zgolj grizalo ali zgolj igračka, sak pomaga dojenčkom pri razvijanju številnih spretnosti in je verjetno ravno zaradi tega tako zelo priljubljena.
In kje se lahko grizalo
žirafa Sophie kupi? Brez skrbi, ponjo vam že nekaj let ni več potrebno v tujino, tako kot so se tja odpravljale naše matere. Če boste nekoliko pobrskali po spletu, boste hitro našli prodajalno, ki jo nudi, saj so tudi naše trgovine s pripomočki za najmlajše končno odkrile, da je pripomoček s tako dolgo tradicijo gotovo dober oziroma mora imeti v sebi nekaj posebnega, da se mu je uspelo obdržati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar